Kunstneren

Bodil Gardner, Bygaden 21, 8520 Lystrup. tlf 86 224072

bodil.gardner@mail.dk

Nyttige ting?

Jeg har lavet billedtæpper siden starten af 1980'erne. Jeg begyndte oprindeligt med keramik, men dels fordi jeg savnede farverne, og dels fordi det var lidt mere acceptabelt at sidde ved stuebordet og sy - ingen kunne jo se, om det var nyttige ting, jeg producerede - begyndte jeg at lave tæpper.

Første udstillinger

I begyndelsen tog jeg dem ikke alvorligt, syede dem blot og havde det rart, viste dem ikke frem. På et tidspunkt - jeg havde da mellem 20 og 30 tæpper - opdagede en god ven dem, og det førte til en række udstillinger.

De fleste har en symaskine . . .

Min begrundelse for at udstille er, at jeg dermed håber at give andre kvinder mod til at udnytte deres kreativitet. De fleste har en symaskine og nogle stofrester - de skal altså ikke ud og investere i en masse dyrt grej.

Overlevelseskunst

For mig er det overlevelseskunst. Uden mine billeder ville jeg gå til grunde i hverdagen. Dels køber jeg stoffet på loppemarkeder dels får jeg det forærende. Falmet, brugt bomuldsstof er meget smukt og rart at arbejde med.

Lidt om fremgangsmåden

De fleste billeder har et formål og har været undervejs i måneder. Jeg tegner dem aldrig, men planlægger dem grundigt i hovedet, klipper så og sætter fast med nåle. Så går der mange dage, måske uger, hvor jeg flytter rundt på farver og figurer før jeg går i gang med at sy. Ofte går der også lang tid fra ideen til et billede er opstået, til jeg går i gang. Det kan nemlig være svært at finde det rigtige materiale i den rette farve.

Kunst eller ej?

Jeg har ingen kunstnerisk uddannelse og blev opdraget til at være den praktiske i en kreativ familie, der havde brug for at få opvasken til side. Om mine tæpper er kunst eller ej? Spørgsmålet får jeg regelmæssigt. For mig er det ligegyldigt, hvad de er. Jeg laver dem for min egen skyld, men jeg håber alligevel, at I også kan lide dem.


Censorerede udstillinger

Wonders of the World, European Art Quilts VI, SAQA Art Meets Science, 4th European Quilt Triennial, SAQA Reflections, Carrefour Européen du Patchwork, Stretching Threads Across Florida, SAQA The Sky's the Limit, World Quilt and Textile on Tour, Berlin-Brandenburg Patchwork Treff, Hands All Around, Quilt Expo X, Husqvarna Viking Gallery of Quilt Art, New England Quilt Museum, Art Quilts X

Jeg har udstillet på

Lystrup Kirke; Teknologisk Institut, Århus; Hedensted Bibliotek; Sparekassen Kronjylland, Mariager; Vester Tørslev Kirke; Odder Museum; Det Bruunske Pakhus, Fredericia; Lillebælt Værftet, Middelfart; Kvindemuseet, Århus; Huset, Århus; Galleributikken, Odder; Galleri G, Brønderslev; Nordborg Rådhus, Als; Katedralskolen, Aalborg; Ældre Sagen, København - samt på skoler, firmaer, biblioteker, amtscentre, sognegårde, og lokalcentre.

Udstillinger uden for Danmark

Nadelwelt, Karlsruhe, Germany; OEQC, Veldhoven, Holland; Nordens Hus, Thorshavn, Færøerne; Ruthin Craftcenter, Wales, UK; Gallery Oriel, Welshpool, UK.

Workshops og foredrag

Jeg holder workshops i min syteknik og mine arbejdsmetoder og foredrag om mit liv som quilter.